Startpagina
Artikelen
Missie
Contact
Bedrijven
Internationaal

Eric Raymond bij Microsoft

..en hoe liep het af?

Joe "Zonker" Brockmeier rapporteert:

" Verleden week rapporteerde TechWeb dat Eric S. Raymond was uitgenodigd om een Microsoft onderzoeksgroep toe te spreken. Gezien Raymond's status binnen de Open Source Gemeenschap lijkt dit wel wat op het Vaticaan dat in 1517 aan Luther vraagt om te komen praten over dat pamflet dat hij heeft verspreid.

Uit nieuwsgierigheid heb ik Eric over deze gebeurtenis geschreven en hij was zo aardig om een antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

V:Kwam Bill, Steve Ballmer of Nathan opdagen?
A:Nee, al zouden ze de videobeelden hebben kunnen zien die via het bedrijfsnetwerk werden uitgezonden.
V:hoeveel mensen kwamen opdagen?
A: Ik dacht dat er zo'n 200 man zijn komen opdagen; er waren alleen staanplaatsen in het auditorium, met mensen die tegen de wanden gepropt stonden en in de gangpaden zaten. Een onbekend aantal anderen hebben de video op afstand gezien.
V: Merkte je enige vijandigheid onder het publiek?
A: Ja, er waren een paar mensen op het oorlogspad. Het was eigenlijk wel amusant om aangevallen te worden door met testosteron volgepompte zoveelentwintigjarigen voor wie geld en het overleven van Microsoft zo in het middelpunt staan dat ze het moeilijk hebben om te begrijpen dat mensen daadwerkelijk buiten dat kader kunnen denken. Later hoorde ik dat degenen die zich het meest verdedigden degenen waren van de NT 2000 groep. Arme kerels -- zelfs de meest beroemde Microsoft vleiers in de pers hebben opgemerkt dat dit een doodgeboren kindje is.
V: Hoe werd je in het algemeen ontvangen?
A:positiever dan ik me had voorgesteld. De schelders waren in de minderheid en af en toe werden ze onder de voet gelopen door de andere leden van het publiek. Ik denk, van wat ik er van heb gezien, dat er een een belangrijke minderheid binnen Microsoft bestaat die snapt waar het om gaat en die in gevecht is met de conservatieve Microsoft- gecentreerden.

Raymond is de auteur van het klassiek Open Source document "De Kathedraal en de Bazaar". Raymond is ook de president van het Open Source Initiative. "


Opmerkingen van de vertaler:

Dit document is vertaald door Henk Klöpping <henk@opensource.nl>. Aan deze vertaling kunnen geen rechten worden ontleend. De vertaling dient slechts ter verduidelijking van het Engelstalige origineel. Het origineel is altijd doorslaggevend.

Sommige delen zijn letterlijk vertaald, andere iets vrijer, om het geheel duidelijk te houden. Bij fouten of onduidelijkheden in de vertaling hoor ik dit graag via mail. Dank aan Ivo Jansch voor het suggereren van verbeteringen.