Startpagina
Artikelen
Missie
Contact
Bedrijven
Internationaal


Oracle's product marketing manager, Theo Koster, reageert op het artikel van Henk Klöpping. Deze reactie verscheen ook in de Computable van 23 oktober 1998.


Evenwichtsoefening

Oracle onderschrijft het toenemende belang van 'open source' software-ontwikkeling.

De snelle ontwikkeling die bijvoorbeeld het Linux besturingssysteem heeft doorgemaakt heeft ervoor gezorgd dat het nu in een duidelijke behoefte voorziet.

Om dit te onderstrepen heeft Oracle Corporation een aantal producten, waaronder Oracle8, ter beschikking gesteld op het Linux-platform. Een ander voorbeeld is de Apache Webserver die al geruime tijd door Oracle wordt ondersteund.

Toch geldt ook hier dat 'open source' software-ontwikkeling een evenwichtsoefening blijft tussen de 'open source' softwaregemeenschap enerzijds en commerciële leveranciers zoals Oracle anderzijds.

Om software te kunnen toepassen voor bedrijfskritische informatiesystemen moeten er contractpartijen zijn die projectverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid kunnen dragen. Organisaties die projectverantwoordelijkheid kunnen aanvaarden zullen altijd commerciële partijen zijn.

Een constante dialoog tussen commerciële softwareleveranciers en de 'open source' softwaregemeenschap is dus van levensbelang voor brede acceptatie van 'open source' software.